2010. augusztus 9., hétfő

Villáminterjú Sziva Balázzsal (Romantikus Erőszak)

Mióta szurkolsz a Fradinak?
Mint, ahogy nagyon sok Fradi szurkolónál, nálam is családi örökség volt a Ferencváros szeretete, így mióta az eszemet tudom, a zöld-fehéreknek szurkolok.

Mit jelent számodra Fradistának lenni?

A szeretett klubbot, rengeteg élményt, a barátaimat.

Melyik volt életed első Fradi meccse?
Egy Fradi-Vasas kupadöntő, amire a jó bizonyítványom jutalmául vitt ki az apám.

Melyik meccsre emlékszel legszívesebben vissza?

Sok ferencvárosi diadalt láthattam élőben. Kiemelkedőek voltak a nemzetközi kupameccseink, köztük mondjuk 1992 őszén a slovan elleni hazai BEK visszavágó, ami a kinti események után sokkal több volt, mint egy focimeccs, volt egy jelenet, amibe ma is beleborzongok, ha eszembe jut, amikor a kezdő sípszó utáni pillanatokban több ezer torokból zúgott fel egyszerre a magyar himnusz.

És hogyan emlékszel vissza 2008 nov 1.-re?

Lassan teltek az órák a tótok fogságában… de komolyra fordítva a szót, a magyar szurkolói szubkultúra összefogása példaértékű volt!

Kedvenc Fradi játékosod a múltból?

A hajtós, a pályán szívüket-lelküket kitevő játékosokért tudok igazán lelkesedni. Az első helyen Simon Tibort említeném, aki a mi generációnk hőse volt, de a Ferencvárosnak számtalan ilyen szellemiségű legendája van, akiket jó lett volna a zöld gyepen játszani látni: Toldi Géza, Dalnoki Jenő…

Szurkolói kártyáról mi a véleményed?

Elutasítom, mert nagyon visszás helyzeteket okozhat, ha egy Kft. a törvények fölé helyezi magát. Mondjuk a sokszor példaként felhozott Angliában is a bíróságok tilthatnak ki embereket a lelátókról, nem valami bizottság.

Mit gondolsz a mai Fradiról (játékosok, vezetők) ?

Az utóbbi évek rombolása után, most már egy olyan csapatra lenne szükség, amiért újra lehetne lelkesedni. A Ferencváros történelmi szerepével tisztában lévő vezetőket és magyar játékosokat a Fradiba!

Mozgalmas lesz számodra az idei nyár…

Sokat koncertezünk majd ebben a néhány hónapban, de ezek közül is kiemelkedik majd az FSzSz Családi Nap július 24-én a Fradi pályán! Ha minden igaz a RomEr védjegyévé vált magyar dudán felcsendül majd a Fradi induló!
A VB-ről mondj pár szót!

Eddig ez az afrikai a legszínvonaltalanabb világbajnokság amit láttam. Volt olyan, hogy elkezdtem nézni a holland-dán meccset, aztán a szünetben átkapcsoltam egy másik csatornára, ahol a futball vébék története dokumentumfilm ment éppen és ott is ragadtam. Pedig az eredmény miatt nem kellett izgulnom…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése