2010. május 13., csütörtök

Sziva Balázs interjú

1,Nemrég megszüntették ellened az eljárást mi is történt valójában, csak te voltál gyanúsitva?
- Tudtommal hárman voltunk gyanúsítva egy 2009 október 23-án,  csoportosan elkövetett garázdasági ügyben. Ellenem a legfőbb bizonyíték az a  rejtélyes terhelő tanúvallomás volt, aminek tartalmát a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem ismerhettem meg. Az egész valójában egy politikai megrendelésre gyártott koncepciós ügy volt és ezt megdöbbentő módon, hivatalos levélben még az ügyészség is elismerte. Ezúton köszönöm az ügyvédem,  Gaudi-Nagy Tamás harcos kiállását. Ha ő nincs, valószínűleg nem így végződik ez a történet. Ebből is az a tanulság, hogy ügyvéd nélkül ne álljon senki szóba a kékekkel!

2,Milyen az új album fogadtatása?
- Felülmúlta a várakozásainkat. A Keménymag CD a megjelenés hetében a MAHASZ lista 2. helyén nyitott és több héten át meg is tartotta a helyét az élbolyban. Ez annak fényében különösen nagy eredmény, hogy a Romantikus Erőszak megalakulása óta mindig célkeresztben volt. Ez az a zenekar, akikről Nyakó István MSZP-s politikus, (aki 36 millió forint utazási és szállásköltség-térítést vett fel 2002 és 2006 között a szintén szocialista képviselő feleségével együtt, holott a ciklus túlnyomó részében közös háztartásban laktak) azt állítja, hogy a rasszista, kirekesztő és szélsőséges eszméket népszerűsítő együttesek krémjébe tartozik, vagy akiket Merker Dávid újlipótvárosi önkormányzati képviselő (ő általános iskolai tanulmányait a Lauder Javne iskolában végezte) „egészen nyíltan cigány és zsidóellenes uszításáról ismertnek” nevezett, Sebők János a Kádár-rendszerből itt ragadt rockszakíró pedig „hungarovadakként” jellemez a 168 óra hasábjain, hogy Oláh Lajosról az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnökéről, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkáráról ne is beszéljünk, aki szerint a RomEr egy hírhedt neonáci zenekar.

3,Mi a véleményed az idei választásokról?
Nem hiszek a pártokráciában, de azt gondolom, hogy a Jobbiknak meg kell adni az esélyt. A tetteik majd beszélnek helyettük. Az viszont biztos, hogy a Fidesz kétharmada nem sokkal jóval kecsegtet.

4,Hogyan értékeled a hazai skinhead mozgalmat? Látsz-e esélyt arra hogy a mozgalom(OI,NS)újra egyesüljön?
Rengeteg a zenekar, a világhálós honlap, blog, akad néhány kiadó is. Ez a része jól működik. Ami a kérdés második felét illeti, számomra a magyarországi skinhead mozgalom mindig is egy volt! Évtizedes barátságok nem múlhatnak el azért, mert bizonyos dolgokban nem értünk egyet. Még így is sokkal több a közös vonás, ami összeköt. Jó példa erre az Archívum és a Romantikus Erőszak több mint másfél évtizedes jó kapcsolata, vagy az, hogy az NS Front idén felkért, hogy a Becsület Napi megemlékezésükön adjak elő egy-két dalt és még sorolhatnám…

5,Készültök-e valami meglepetéssel idén a rajongóitoknak?
Sziva Balázs és a Szent Suhancok (szent suhancoknak nevezték annak idején a pesti szlengben az 1956-os szabadságharcban résztvevő fiatalokat) elnevezéssel csinálok egy klasszikus skinhead zenekart, ami elsősorban nyolcvanas- és kilencvenes évek eleji hazai skinhead himnuszokat játszik,  továbbá  a Loyalty Records felkért egy Skrewdriver ballada album feléneklésésre, ami még az idén megjelenhet… Aztán Frommer Baby néven a RomEr dobosa (aki ebben a bandában énekelni fog!) és basszusgitárosa, Oi-KOR tagokkal szövetkezve összehoztak egy bandát, ami október 8-án, a Keménymag lemezbemutató koncertjén fog bemutatkozni Budapesten, a Wigwamban.

6,Az utolsó szó joga a tied bármit üzenhetsz olvasóinknak rajongóitoknak!
A Hazáért mindent aHazát semmiért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése