2010. május 9., vasárnap

UTOLSÓ VÉDVONAL

Utolsó Védvonal



Üdvözlet! Kezdésként kérlek, mutassd be a zenekart! A hétköznapokban mivel foglalkoztok, illetve melyik régióhoz tartoztok?
Sziasztok! 2008-ban alakultunk Budapesten, stílusilag a R.A.C./Metál-hoz soroljuk magunkat, és eddig egy bemutatkozó kislemezünk jelent meg. A hétköznapok során tanulunk, dolgozunk, és éljük az átlag fiatalok életét.

Az Utolsó Védvonal kifejezés mit jelent számotokra?
Az Utolsó Védvonal név a mai helyzetre utal. Úgy gondoljuk, hogy azon a ponton vagyunk, ami után már nincs visszaút, és ha most nem álljuk útját a mocsoknak, akkor ezek után már késő lesz. Most kell cselekedni, és minél több ember szemét felnyitni!

A bemutatkozó demótok, mind zeneileg, mind kivitelezésben mondhatni „profira” sikeredett, ha lehet ilyen jelzőket használni a színterünkben. Milyen visszajelzéseket kaptatok az anyaggal kapcsolatban?
Nagy örömünkre, eddig szinte csak pozitív visszajelzést kaptunk. Általában azt „vágták a fejünkhöz”, hogy kevés szám került a demóra, de úgy gondoljuk fontosabb a minőség, mint a mennyiség. A továbbiakban is ezen az úton fogunk járni, a minőségre nagy hangsúlyt fogunk fektetni.

Jelenleg a Fehér Törvényben is gitározol. Ez csak átmeneti állapot, vagy a zenekar teljes értékű tagja lettél?
Úgy gondolom, hogy akkor válik valaki egy zenekar igazi tagjává, ha érdemben is részt vesz a zenekar működésében. Eleinte nem tudtam hozzátenni a dolgokhoz, csak eljátszani, amit mások megírtak. Most, hogy már aktívan is részt veszek a számok írásában, így már teljes értékű tagja vagyok a bandának.

Az Utolsó Védvonal előtt is játszottál már zenekarban vagy ez az első próbálkozás?
Még középiskolás éveim elején csináltunk haverokkal egy rockzenekart, de ez inkább volt nevezhető baromkodásnak mint zenélésnek, mivel ekkor fogott mindenki először hangszert a kezében. Ha lehet ezt zenekarnak nevezni, akkor volt, de én inkább a Védvonaltól számítom a gitáros „pályafutásomat”, mivel ez az első komoly nekifutás.

Véleményem szerint Ti voltatok az a zenekar, akik megszakították a hazánkban megszokottá vált Archívum másolását. Mi motivált benneteket abban, hogy zeneileg letérjetek a megszokottá vált vonalról?
Amellett, hogy mi is a híresebb NS bandák feldolgozásaival kezdtük, mint az Archívum, a cél mégis az volt, hogy újat mutassunk. Szerencsére, a kezdeti nehézségek leküzdése után már meg volt a teljes összhang, és folyamatosan jöttek az újabbnál újabb számötletek. A hátunk mögött lévő másfél év alatt nagyjából sikerült kialakítani azt a hangzást, és stílust, amire mi a kezdetekkor gondoltunk.

Ti hogy érzitek, hogy azt a fajta zenét, amit választottatok a propaganda hirdetéshez, mennyire állja meg a helyét?
Egy lemezkritika során megkaptuk, hogy nem „logikus” ilyen zenét játszani propaganda szempontjából, mivel erre nem vevő az emberek nagy része. Úgy gondolom, hogy önmagában ez a stílus tényleg nem a legmegfelelőbb a propaganda hirdetésére, hisz sokan nem szeretik a keményebb zenéket, így hát a számok mondanivalóját sem fogják meghallgatni. Azonban, igen tág zenei szférával rendelkezik a mozgalom, illetve a nemzeti oldal, ezért szerintem tökéletesen kiegészíti a többi stílust, és így már teljes mértékben megállja a helyét a propaganda hirdetés szempontjából is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése